КАКЪВ ТИП ПАРКИНГ ОХЛАДИТЕЛ МИ ТРЯБВА?

Снимка

Позната картина в зоните за паркиране: по време на периодите за почивка, шофьори на камиони оставят двигателя да работи с часове, за да използват климатика на камиона или да презаредят акумулаторите си. Това е лошо за околната среда, а в някои европейски държави е незаконно. По този начин тонове гориво се изразходват и операторите на автопарка плащат скъпо за това, плюс амортизацията на двигателя. Паркинг охладителят намалява оперативните разходи. Също толкова важен е и фактът, че подходящите условия за почивка в кабината, подобряват безопасността на работа и по този начин гарантира, че водачът и товара пристигат здрави.

ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ НА ПАРКИНГ ОХЛАДИТЕЛ, КОЙТО ПАСВА НА ВАШИЯ КАМИОН И ВАШИЯ РАБОТЕН ДЕН

Компресорните паркинг охладители от серията CoolAir съществуват повече от 15 години, за да подобрят условията на работа, безопасността и ефективността на разходите в европейската индустрия за полезни превозни средства. Мощни и ефективни като никой друг, те предлагат уникални предимства за шофьорите на камиони и флийт мениджърите. Специфичните за превозното средство аксесоари за монтаж, налични за всички популярни модели камиони, осигуряват бърз и лесен монтаж с перфектни резултати.

Компактни решения: Настоящата гама Dometic CoolAir включва таванни климатици (RT 780 и RTX 1000/2000), интегриращи всички компоненти в компактен корпус. Компактния дизайн, осигурява бърз монтаж и минимум поддръжка - няма нужда дори да се пълни с хладилен агент.

Сплит системи: сплит решенията, се използват там, където условия на монтаж са специфични, като високи кабини (Renault T High) или кабини със спойлер (MAN TG3) или изобщо без възможност за монтаж на покрива (Volvo FH). CoolAir SPX1200 сплит паркинг охладител, ще спаси ситуацията. При този паркинг климатик компресорният блок и изпарителният блок се монтират отделно: компресорният блок винаги е от външната страна, на задната стена на кабината, изпарителния блок може да се монтира на покрива или от вътрешната страна на задната стена на кабината, в зависимост от типа на превозното средство.

Инверторна технология – RTX/SPX, са новото поколение паркинг охладители за камиони

Благодарение на инверторната технология, паркинг охладителите RTX/SPX работят по-дълго, по-тихо и по-икономично, дори при високи температури на околната среда (до 52°C). RTX/SPX гарантират перфектна функционалност, дори при екстремни условия.

Имайте това предвид, когато сравнявате тяхното представяне с конкуретни продукти!

 

 

ЕТО КАКВО COOLAIR RTX МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЗА ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОННИ

  • Паркинг охладителите CoolAir RTX/SPX разполагат с инверторен компресор с променлива скорост, който позволява отлично охлаждане, невероятно тиха работа и превъзходна енергийна ефективност
  • С време на работа до 12 часа.
  • Висок капацитет на охлаждане: 1200 вата или 2000 вата
  • Висока ефективност: консумация само 8 A в Еко режим.
  • Може да се монтира на мястото на покривния люк, с максимален наклон от 8°.
  • Съвместим с ADR

ЕТО ЗАЩО МОНТАЖНИЦИТЕ ИЗБИРАТ COOLAIR RTX:

  • Концепция за инсталиране на CoolAir: бърз и лесен монтаж – 100% чиста инсталация, когато се използват специфични за автомобила комплекти за монтаж
  • Модулни комплекти за монтаж на CoolAir
  • Елегантен дизайн: всички системи CoolAir пасват перфектно на превозното средство, отвътре и отвън.

Добре отпочиналите шофьори са по-концентрирани и е по-малко вероятно да участват в инциденти. Това е една от причините, законите за почивката на шофьорите на камиони да са толкова строги. ТЕСТОВЕТЕ ПОТВЪРЖДАВАТ НАЙ-ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ ЗА RTX. Паркинг охладителите CoolAir RTX/SPX поддържат приятно и хладно в кабината, дори и при голяма жега. CoolAir RTX/SPX осигурява комфорт, дори при външни температури от 52 °C. CoolAir свобода на избор: модели климатици за камиони с различен капацитет, които да бъдат избрани за конкретни приложения; индивидуални решения за всички популярни модели камиони. Съвместим с ADR: не е необходимо преоборудване.

За повече подробности или въпроси: Моля, свържете се с вашия местен дистрибутор.

НАМАЛЕН РАЗХОД НА ГОРИВО

Двигателят на камиона, не работи през периодите на почивка

 

ПРИМЕРНО ИЗЧИСЛЕНИЕ

 

Цена на дизела

1.60 €

Камион работи на празен ход:

Ø 6 ч/ден

Средна употреба годишно:

100 дни

Разход на гориво на час

(при работа на празен ход) прибл.

3 – 4 л/ч

 

 

СПЕСТЕНО ГОРИВО

 

100 дни x 6 часа x 3.5 л/ч x 1.60 €/л

 = 3,360.00 €

Свързани производители

Още новини